Telepítés


Amennyiben riasztórendszer beszereltetését tervezi, kérjen díjmentes felmérést!

Ezáltal egyszerűen, és kényelmesen tájékozódhat arról, hogy a beszerelés milyen munkálatokkal és költségekkel járna az Ön ingatlanában.
A műszaki tanácsadó kollégánk a helyszín adottságaitól és a Megrendelő igényeitől függően, a magyar szabványok és jogszabályok figyelembe vételével megtervezi a rendszert. Tanácsot ad, hogy milyen jellegű és mennyiségű érzékelőt és riasztóközpontot érdemes alkalmazni, illetve hogyan kell azokat a lakásban a műszaki szempontokat és az esztétikát szem előtt tartva elhelyezni.
Fontos, hogy az érzékelők(mozgás, üvegtörés, füst, hősebesség, elmozdulás, nyitás) megfelelő helyre kerüljenek, a rendszer későbbi biztonságos működése és a téves riasztások elkerülése végett.
Ajánlatunk elfogadását követően a lehető legrövidebb vállalási határidővel telepítési időpontot egyeztet a Megrendelővel.

Egy korszerű riasztórendszer általában különböző érzékelőkből, központi egységből, kezelőegységből, valamint hang-fény jelzőből áll.
A rendszer elemeinek összekötéséhez szükséges kábelek vagy előkészített, falba süllyesztett védőcsőben futnak, vagy ezek hiányában telepítő munkatársaink falon kívüli nyomvonalat építenek ki(kábelcsatorna), és ebben helyezik el azokat.
Ezután a leghatékonyabb érzékelést szem előtt tartva a telepítő felszereli, majd beállítja az érzékelőket. A leggyakrabban alkalmazott érzékelő típusok a nyitásérzékelők, mozgásérzékelők, üvegtörés érzékelők, füstérzékelők, és a kültéri infrasorompók.
A megfelelő, védett helyen elhelyezésre kerül a riasztórendszer központi egysége, majd a rendszer kezelőszervei a rendszert a Megrendelő kéréseit figyelembe véve programozzuk, mely így egyedileg illeszkedik mind az ingatlanhoz, mind a felhasználó igényeihez (kódok beállítása, nappali/éjszakai üzemmód, stb.)
A rendszer teljes működésének és távfelügyeletre kötött rendszer esetén a kommunikáció zavartalanságának ellenőrzése, tesztelése a befejező feladat, melyet követően a rendszer a Megrendelő részére átadásra kerül.
Az átadás során telepítő kollégánk az üzembe helyezett rendszer kezeléséről teljes körű oktatást, tájékoztatást ad a Megrendelő részére, kitérve a speciális esetekre is.

Amennyiben kérdése van, vagy ingyenes felmérést szeretne kérni biztonságtechnikai rendszer telepítésére vonatkozóan, kérjük adja meg elérhetőségét a Kapcsolat oldalon, és szakembereink vissza fogják Önt rövidesen hívni!

A felszerelt biztonságtechnikai rendszerekre karbantartási szerződés köthető, mely alapján rendszeres időközönként átvizsgáljuk a rendszert.