TávfelügyeletA távfelügyelet átjelzésre képes elektronikai biztonságtechnikai rendszerektől beérkező jelzések napi 24 órás, folyamatos felügyeletét és a jelzések feldolgozását jelenti.
 A jelzést küldő rendszerek és a jelzéseket fogadó távfelügyelet rendeltetése általában a személy- és vagyonvédelem, de kényelmi szolgáltatásokra, adatgyűjtési feladatokra is alkalmasak.A távfelügyelet legelterjedtebb szolgáltatása a lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben, irodákban működő riasztóktól – szakszerű megnevezéssel behatolásjelző rendszerektől – beérkező jelzések kezelése.
A távfelügyeleti szolgáltatás lehetőségei azonban ezzel még messze nem merültek ki. A legelterjedtebb távfelügyelt rendszerek:


behatolásjelzők
tűzjelzők
lift vészjelzők
orvosi segélykérő rendszerek
gépjárművédelmi rendszerek
videórendszerek

A távfelügyeleti szolgáltatás keretében az ügyeletes diszpécserek az intézkedést igénylő jelzések Pl. támadás, betörés, tűz, orvosi segélyhívás, esetén haladéktalanul értesítik az előfizető által megadott személyeket, szervezeteket.
A kivonuló szolgálat a távfelügyelethez szorosan kapcsolódó, annak hatékonyságát fokozó szervezet. A ügyeletes által a riasztás helyszínére küldött kivonuló szolgálat a helyszínen biztosítja az ügyfél személye és vagyontárgyai védelmét, illetve a
riasztás jelzés jellegétől függő feladatokat. Szükség esetén átvizsgálja a helyszínt, lehetőség szerint megállapítja a riasztás okát ellenőrzi a védett objektum, épület zártságát, épségét tettenérés esetén feltartóztatja, a rendőrség kiérkezéséig
visszatartja a bűncselekmény elkövetőjét a rendőrség, vagy a megbízó megérkezéséig biztosítja a helyszínt, az esetleges nyomokat dokumentálja a riasztással kapcsolatos körülményeket (kép- és hangfelvételen, jegyzőkönyvben)