Megfigyelő rendszerek

 

A közterületeken található értékek, a magántulajdon, valamint az emberi biztonság védelmének egyik legmodernebb formáját jelentik a videó-megfigyelő rendszerek, kamerarendszerek.
A Mestergarázs Vagyonvédelmi Kft. szakemberei különös figyelmet fordítanak arra, hogy ügyfeleik részére az igényeikhez leginkább igazodó vagyonvédelmi rendszereket ajánljanak és telepítsenek. Ez kamerarendszerekre, videó-megfigyelő rendszerekre is igaz, a városi térfigyelő rendszerektől, a legkisebb, akár csak 1-2 kamerából álló kis lokális rendszerekig.

A kamera rendszer az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek egy olyan típusa, amelyben a megfigyelési helyekre telepített eszközök által közvetített képek, és/vagy videók, és/vagy hanganyagok valamilyen adatátviteli hálózaton egy központi helyre továbbítódnak.
A beérkezett adatokat a központban megjelenítik, rögzítik, adott esetben ezek egy részéről, vagy egészéről másolatot készítenek. Esetenként az egész kamera rendszert egy távolabbi helyről is felügyelik, irányítják.
Kamera rendszereket a legkülönfélébb céllal lehet telepíteni. A leggyakoribb célok a következőek:
vagyonvédelmi céllal telepített kamera rendszer:

bolti áruvédelmi rendszer,
bankbiztonsági rendszer,
fizetőhely megfigyelés,
telephely védelmi rendszer,
közterület védelmi rendszer,
személy- és/vagy objektumfigyelésre telepített kamera rendszer:
forgalomirányítási és ellenőrzési rendszer,
gyártás- és minőség-ellenőrzési rendszer,
épületirányítási rendszer,
beruházás megfigyelés és dokumentálás,
szórakoztatóipari kamerák,
természetfigyelés céljából telepített kamerák.

 

 

Javítás


Mint minden elektronika, a megfigyelő rendszer elemei is elromolhatnak. Ezért alapvető fontosságú, hogy rendszeresen, legalább havonta de lehetőleg hetente nézzen vissza felvételeket, ha hibát tapasztal keressen minket a hiba kijavításáért.
Évente, legfeljebb kétévente az egész rendszert vizsgáltassa át szakemberrel, vagy kössön karbantartási szerződést.

Ügyfeleink telefonon, faxon, e-mailben jelenthetik be a rendszer meghibásodását. Kérjük mondja el, vagy írja le a tapasztalt hibajelenséget! Helyszíni javítás esetén munkatársunk időpontot egyeztet Önnel. A bejelentett hibák kijavítását a bejelentés
sorrendjében, lehetőségeinktől függően végezzük el. A garanciális és karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleink elsőbbséget élveznek.

 

 

Karbantartás


A karbantartás a berendezés karbantartási ciklusonkénti rendszeres ellenőrzését, valamint a hibaelhárítás 1 munkanapon belüli megkezdését és a legrövidebb időn belüli befejezését jelenti. Szerződött ügyfeleink a hibaelhárításnál elsőbbséget élveznek.
Karbantartás során a szerelők a rendszer minden elemét ellenőrzik, a kamerákat megtisztítják, beállítják, működésüket tesztelik.

Amennyiben a felszerelt berendezésekre karbantartási szerződést szeretne kötni kérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot!

A karbantartás során :ellenőrizzük az eszközök meglétét, sértetlenségét,a rendszer működését: élőkép és felvételek vissza játszása, távelérés, villamos kötéseket, tápegység működését, szünetmentes  tápegység működőképességét,illetve Megbízónk kérésére átállítjuk a kamerák látószögét, ellenőrizzük és leteszteljük a teljes rendszer rendeltetés szerinti működőképességét.